اگر قصد دارید که یک رپورتاژ را تهیه کنید باید بدانید که این متن از اجزا و ساختاری تشکیل شده است. هرچه یک رپورتاژ چارچوب دار و منظم تر تدوین شود، حرفه ای تر است. با آگاهی از بخش های مهم رپورتاژ، نویسنده احاطه بیشتری رو ی متن دارد و دقیق و معنادار می نویسد؛ از سویی رپورتاژ های منظم و حرفه ای مخاطبان بیشتری را به خود جذب می کنند.
هدف از نوشتن رپورتاژ تبلیغ محصول، خدمات و آشنایی با کسب و کار هاست. هر چه بتوانید با تکنیک های متفاوت، متن جذاب تر و گیراتری را بنویسید در این زمینه موفق ترید. نوشتن یک رپورتاژ می تواند مهارت و دقت یک محتوانویس را نشان دهد. در ادامه به چگونگی نوشتن رپورتاژ خواهیم پرداخت.
چطور رپورتاژ بنویسیم
هر رپورتاژ دارای استاندارد هایی است که نویسنده باید در نگارش آن ها دقت لازم را داشته باشد. در نوشتن یک رپرتاژ باید آگاه باشید تا به طور مستقیم به تبلیغ نپردازید. مهارت یک نویسنده در این است تا بتواند به شیوه ای غیر مستقیم به تبلیغ و معرفی محصولات و خدمات بپردازد. از مهم ترین ویژگی های یک رپرتاژ آگهی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- متن باید به طور خلاقانه و جذاب بیان شود. مخاطب ها به دنبال کلیشه و متن های کسل کننده نیستند.
- در رپورتاژ هایی که موضوعات آموزشی دارند درباره دغدغه و مشکلات مخاطب صحبت شود.
- رپورتاژ باید با تبلیغ غیر مستقیم محصول و خدمات بتواند گره از مشکل مخاطب باز کند. تبلیغ ناشیانه می تواند مخاطب را از نوشته شما دور کند.
- لحن نوشتن باید ساده و روان باشد تا مخاطب به راحتی با آن ارتباط برقرار کند. استفاده از عبارت های پیچیده برای نوشتن رپورتاژ مناسب نیست.
- متن مربوط به هرعنوان کاملا مرتبط با آن باشد. در صورتی که زیرعنوان ها با تیتر همخوانی نداشته باشند اعتماد مخاطب به نوشته شما از بین می رود.
- از کلی گویی در تبلیغ و معرفی اجتناب کند و جنبه های کمتر شناخته شده و امتیازات ویژه را به مخاطب معرفی کند.
- حتما فرم رپورتاژ باید دارای زیرتیتر و ساختاری بولت وار باشد. رپورتاژ هایی که فرم یکنواخت دارند و متن آن ها یکپارچه است خسته کننده هستند.
- اصطلاحات و خصوصیات پیچیده را به گونه ای بیان کند که کاملا برای مخاطب شفاف باشد.
- نویسنده رپورتاژ باید از سئوی محتوا و استاندارد های نگارشی آگاه باشد و آن ها را رعایت کند.
- متن نباید یکنواخت باشد. از جملات و شعار های تبلیغاتی جذاب در نوشتن بهره گرفته شود.
رپورتاژ ها را می توانید علاوه بر دنیای مجازی در روزنامه ها، مجلات و ... نیز پیدا کنید. تراکت های تبلیغاتی نمونه بارز از یک رپورتاژ محسوب می شوند. برای نوشتن رپرتاژ های حرفه ای می توانید از تراکت های خیابانی و تیترهای هیجان انگیز آن ها تقلید کنید. رعایت نکات زیر در نوشتن یک رپورتاژ لازم است.
- خلاقانه داستان پردازی کنید
شیوه بیان یا داستان سازی که نویسنده برای نوشتن رپورتاژ در نظر می گیرد از مهم ترین ویژگی های یک رپورتاژ است. در واقع تفاوت در موفقیت رپورتاژ ها در شیوه بیان آن ها است. - روی ارزش آفرینی رپورتاژ تمرکز کنید
متن خود را با محتواهای ارزشمند و مفید شروع کنید. دقت کنید که شروع متن با تبلیغ به صورت مستقیم اصلا برای مخاطب جذاب نیست. ترفند های نگارشی باید به گونه ای باشند تا لحن متن شما به زبان وبلاگ کسب و کار نزدیک باشد. اطلاعاتی که شما در رپورتاژ می نویسید باید بتواند مشکل مخاطب را حل کند. - از متن اصلی دور نشوید
تیتر هایی که برای نوشتن انتخاب می کنید باید عنوان اصلی متن را شامل شود. به هیچ عنوان از متن اصلی دور نشوید. هدف از نگارش یک رپورتاژ افزایش آگاهی از برند، خدمات و یا کسب و کار هاست که تمرکز متن شما باید در این باره باشد. انتخاب تیترها باید به سئوی متن کمک کنند و واژگان کلیدی در آن ها وجود داشته باشد. - روی مخاطبتان سرمایه گذاری کنید
اگر در تدوین رپورتاژ به مشکلات، نیاز ها و دغدغه های مخاطبتان توجه کنید، افراد بیشتری به متن شما جذب می شوند. در انتخاب عنوان ها و متن اصلی با بیان چالش ها و راه حل مناسب برای آن ها متن خود را هیجان انگیز کنید. - یک پایان خوش داشته باشید
محتوای خود را اصولی به پایان ببرید. در انتهای رپرتاژ می توانید از کسب و کار ها، تخفیف ها، خدمات و ... استفاده کنید تا کار تبلیغ خود را انجام دهید. در این بخش از بزرگ نمایی و تبلیغ پرهیز کنید و رابطه دلسوزانه خود با مخالب را به عنوان یک نویسنده متعهد حفظ کنید.
آموزش رپورتاژ آگهی صفرتا صد
یک رپورتاژ آگهی مناسب علاوه بر تبلیغ برای کسب و کار، سئو سایت را نیز بهبود می دهد. هر رپرتاژ آگهی به آموزش هایی نیاز دارد که در صورت آموختن آن ها و با توجه به نیاز مخاطب می توانید به راحتی یک محتوای عالی و بی نقص تهیه کنید. هدف از نوشتن یک رپورتاژ برندینگ و لینک سازی است. علاوه بر تاکید بر روی این دو موضوع باید لحن و زبان مناسبی نیز داشته باشید.
- محتوایی که تولید می کنید باید بر حسب ویژگی های محصول یا برند مورد نظر باشد و در آن نیاز های مخاطبان بیان شود.
- از فرمت های متفاوت صوت، تصویر و مالتی مدیا می توانید برای اثربخشی بیشتر رپورتاژ استفاده کنید.
- در هر سایت باید محتوای یونیکی منتشر شود پس به منحصر به فرد بودن نوشته خود توجه کنید. هر چه بازدید متن شما بیشتر باشد و مخاطبان بیشتری را جذب کند رپورتاژ شما موفق تر عمل کرده و در گوگل امتیاز بیشتری می گیرد.
- رپرتاژ خود را بر حسب تعداد کلمات به چند زیر عنوان تقسیم کنید.
- برای هر عنوان یک تیتر جذاب در نظر بگیرید که در آن کلمات کلیدی به کار رفته باشد.
- در محتوای خود از مخاطب بخواهید روی لینک خاصی کلیک کند. این فرآیند در نوشتن رپورتاژ می تواند موثر باشد.
- برای رپورتاژ تهیه شده باید یک رسانه مناسب انتخاب کنید. لینک های مرتبط می تواند برای انتخاب سایت انتشار دهنده به شما کمک کند.
- سایت هایی که بازدید بالایی دارند و درباره موضوعات مشابه محتوا دارند را رصد کنید. با اینکار می توانید جنبه رقابتی متن خود را بالا ببرید.
در این محتوا به هر آنچه که درباره رپورتاژ و نوشتن آن باید بدانید پرداختیم. برای آشنایی بیشتر با رپورتاژ و انتشار رپورتاژ در سایت های معتبر فارسی، به یک رپورتاژ مراجعه کنید.